Dominique Hopmans

dominique.hopmans@bergenopzoom.vvd.nl

Wie?Dominique Hopmans
Rol:Fractievoorzitter en raadslid
Ziet kansen in:Sociale Zaken, Economie, Bedrijvigheid, Jongerenbeleid en Horecaondernemers
Woont in:Halsteren
Ook bekend in:Binnenstad, Heimolen, Meilust, de Glacis


E-mail: dominique.hopmans@bergenopzoom.vvd.nl


Dominique Hopmans (Bergen op Zoom, 1996), is sinds 2016 lid van de VVD. Voordat hij Fractievoorzitter werd van de Bergse VVD was hij actief als burgerlid en voorzitter van VVD Next. 

Dominique werd geboren aan de Halsterseweg (Bergen op Zoom), waar zijn ouders de welbekende 'Autorijschool Hopmans' runde. Een groot deel van zijn leven woonde op hij op de Heimolen. Een rustige, idyllische plek in het buitengebied. 

Na een paar jaar in de Bergse Binnenstad, woont Dominique momenteel nabij het dorpscentrum van Halsteren. 

Hij ging in Bergen op Zoom naar school (De Borghoek en 't Juvenaat) en was zowel als docent als wedstrijdjudoka actief in de judowereld. Zo was hij gedurende drie jaar  judotrainer voor Sportschool Shintai te Halsteren en behaalde prijzen op (inter)nationale toernooien. 

Zijn judomentaliteit (ergens voor knokken, maar vanuit wederzijds respect) heeft Dominique meegenomen naar de politieke arena. Hij maakt zich daar hard voor ondernemers, jongeren, kwetsbare groepen en  pleit voor een visiegedreven overheid die kansen ziet en kansen pakt. 

Na zijn masteropleiding Bestuurskunde, met een specialisatie in systeem- en complexiteitstheorie, is hij als beleidsadviseur gaan werken voor de gemeente Tilburg. Zijn beleidsterrein betreft het Sociaal Domein. Ook deze expertise neemt hij mee in het politieke vak. 

Dominique ziet Bergen op Zoom, net als zijn collega's, als kansenstad. Waar we alle ingrediĆ«nten aanwezig zijn voor een succesrecept. De kunst is om dit te verwezenlijken door te 'verslimmen' en kansrijke samenwerkingen aan te gaan met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere overheden. 

Genoeg werk te verzetten! Bouw jij mee aan Bergen op Zoom Kansenstad?