Marco de Kock

marco.dekock@bergenopzoom.vvd.nl

Wie?Marco de Kock
Rol:Steunfractielid, Burgerlid-on-hold
Ziet kansen in:Veiligheid, Openbaar groen, Duurzaamheid
Woont op:de Plaat
Ook bekend in:Gageldonk-west, Gageldonk-oost, Lepelstraat


Mijn naam is Marco de Kock, geboren en getogen in Bergen op Zoom.

Geboren in de Gentiaanstraat in 1969, tegenover de Bloemist Boschman, heb ik mijn hele jeugd doorgebracht in Wijk Oost. Net als vele Bergenaren een echte Krab en dat is letterlijk met de paplepel ingegoten, al in de kinderwagen samen met ons Pa en Ma de stad in om vastenavend te vieren.

Dat doe ik nog steeds elk jaar met veel plezier!

Werkzaam geweest bij de grote bedrijven als G.E. en Philip Morris Holland, zodoende weet ik ook wat er op de werkvloer leeft.

Sinds 1991 wonen wij, als een van de eerste, op de Bergse Plaat. We hadden in het begin niet eens een straat! De wijk en onze stad heb ik zien groeien, onze gemeente is niet meer enkel Bergen op Zoom maar ook de dorpen rondom de stad zijn onderdeel daarvan.

Lepelstraat is het dorp waar mijn grootouders, De Kock, vandaan komen en ik denk dat iedereen in Lepelstraat én Halsteren mijn Opa en Oma zal kennen. Kortom, onze gemeente zit in mijn DNA, letterlijk en figuurlijk.

Met hobby's als astronomie, genealogie, geschiedenis en reizen is mijn interesse breed. De wereld is mooi en ik voel me zeer bevoorrecht om daar al veel van gezien te mogen hebben, andere culturen en landschappen geven je een frisse kijk op de dagelijkse zaken. Het laat je ook zien dat wij het in Nederland én in onze gemeente ontzettend goed hebben en dat we daar best trots op mogen zijn. Maar ook dat het fragiel en niet vanzelfsprekend is.

Door deel uit te maken van de VVD en de lokale politiek wil ik een bijdrage leveren aan de richting die naar mijn idee het beste is voor onze gemeente. Al sinds mijn jeugd sta ik achter de idealen van de VVD, ik zal naar mijn beste vermogens trachten om deze te idealen om te zetten naar daden.