Gertjan Huismans

gertjan.huismans@bergenopzoom.vvd.nl


Wie?Gertjan Huismans
Rol?Raadslid en vice-fractievoorzitter
Ziet kansen in:Economie, Cultuur, Onderwijs, de Auvergnepolder, Agrofood/Biobased, Vitale wijken, Samenwerking in de Deltaregio
Woont op:'t Fort-Zeekant
Ook bekend in:de Binnenstad, Meilust, Noordgeest, Halsteren, de Markiezaten, Bergse Plaat, wijk Oost.


Over Gertjan

Gertjan Huismans (Bergen op Zoom 1960) is lid van de VVD vanaf 1998. In 1999 na de herindeling trad hij toe tot de gemeenteraad als opvolger van Jacques Niederer die naar de Tweede Kamer ging. Meteen werd hij in het diepe geworpen, Hij wist zich de materie snel eigen te maken en specialiseerde zich op het ruimtelijk domein, economie, onderwijs, infra en (inter)regionale samenwerking.

Maatschappelijk zette hij zich in als voorzitter van het KWF, stichting de Vierschaar, het verbinden van cultuur met onderwijs en media vanuit Stichting Facilitair Bedrijf. Met het laatste als resultaat de realisatie van Gebouw-T en de huisvesting in het Eventum.

In 2008 werd hij fractievoorzitter en wist de VVD uit te bouwen naar de tweede partij in de gemeente met een brede basis in alle generaties. Als voorzitter van de commissie Ruimte, Economie en Duurzaamheid begeleidt hij de commissie door ingewikkelde dossiers. 

Gertjan wil zijn kracht inzetten om de Bergse VVD verder uit te bouwen met een kansrijke agenda die gestoeld is op een visie naar een vitale gemeente voor alle generaties.