Een grenzeloze stad

De wereld houdt niet op bij de gemeentegrens. Om alle kansen die Bergen op Zoom te bieden heeft te benutten, moeten we ook kijken naar onze buurgemeenten en verder. Samenwerking met onze buurgemeenten zorgt ervoor dat we diensten efficiënter en met betere kwaliteit uit kunnen voeren. Ook kijken we naar internationale kansen, Antwerpen ligt om de hoek!

  • De stad Bergen op Zoom en de gemeente Bergen op Zoom vormen één geheel. Halsteren, Lepelstraat, Nieuw-Borgvliet en Bergen op Zoom vormen samen een kleurrijk pallet. We maken een einde aan het uitvergroten van de verschillen, en kijken als één stad en één gemeente naar de toekomst. Zonder uit het oog te verliezen dat ons stadshart en onze dorpen, wijken en kernen ieder op zich bijzonder en uniek zijn. 
  • Bergen op Zoom is de voortuin van het populaire Zeeland. Massa’s toeristen passeren onze stad op weg naar de duinen en stranden. Tegelijkertijd lopen we buiten het seizoen aan tegen dezelfde problemen; vermindering van voorzieningen en dreigende krimp. We trekken met de Zeeuwen samen op richting Den Haag en pakken samen de kansen die er liggen: ook ten opzichte van onze ligging naast Vlaanderen. Daarnaast bouwen we aan de band met onze buurstad Roosendaal. Samen vormen we de vierde stedelijke regio van Noord-Brabant. Het is tijd om onze regio op de kaart te zetten en een economische impuls te geven. 
  • Geen enkele stad in Nederland ligt zó dicht bij een buitenlandse wereldstad als Bergen op Zoom. We versterken onze banden met Antwerpen en de Vlaamse grensgemeenten. Zij zijn onderdeel van onze regio, daar handelen we naar.